Mindre bra prioriteringar

Datum: 2008-05-21 Tid: 17:06:45
Hjärnan förändras varje dag och skapar nya kopplingar.  Just nu känns som att delars lösgörande är det som påverkar min hjärnas struktur mest. (Å andra sidan är det i sej, en strukturförändring.) Jaja. Jag har försökt att se något jag kan säga är förmiddagens lärdom efter föreläsningen jag lyssnat på.  Och kommer fram till: jag tycker inte om när en föreläsare kör ut från sidospår från sidospåren. En föreläsning om neurobiologi blev normativ utveckling kring "utbrändhet" och ett forum för folk att lätta hjärtat. Jag tänkte "är det för det här jag tar studielån?"Usch! 

Jag stillade mitt sinne med en Apple Crusch (tydligen en sak att sakna i Karlstad) och tre andra tröttfnittriga studenter.  Diskussions tema: renovering, både av hem och Jag.

Ikväll, ska jag tankarna vila. Jag ska  trancetrampa till Thanks for the memories (Fall out boy). Efter den brukar tankarna göra sitt första inlägg; "bara en låt kvar" . Svaret blir idag: sista gången för terminen.
Appropå terminslut. Att skriva en blogg nu ist. för på tentor känns som en mindre bra prioritering för mej. Jag ska återgärda det nu.

Dagens positiv(ism)

Datum: 2008-05-19 Tid: 22:56:45
"Fröken det är inte hur man har det utan hur man tar det"
(Skrek en elev fram på bred värmländska idag)


Av mej  får han VG för tanken. Kan han dessutom leva efter det  (alternativt  lägga fram en hållbar teori för det) blir betyget MVG.


Sthlm på 30 timmar

Datum: 2008-05-18 Tid: 00:59:54
Nej min blogg är inte ett forum för att marknadsföra kaffe men jag börjar inse att det är ett av mina livs elexir.  Igår blev det en mugg som filosofsällskap  
image19filosofsällskap  "Det här blir en bra resa. Just nu [...]  Dessutom dricker du ett kaffe som gör världen lite lite bättre"  sa den till mej. Jag instämde, kaffet var en "liten liten" del i att gårdagen blev precis så bra som jag gjorde den. image20 

Det jag gjorde var att ta ett kortare pass i city, hann med Åhlens och Awesome Rags.  Är en blå klänning rikare efter att ha intalat mej själv att bara plagg med färg fick följa med in i provhytten (vilket sänkte urvalet av plagg betydligt) och motstod ett linne som tycktes säga "ta med mig hem". 


Mycket nöjd åkte jag och jobbade ett pass på ett ställe jag tillbringade många många timmar då jag bodde i Sthlm. Det känns fortfarande lika bra och många lyckorusande känslor väcktes då jag strosade från pendeln. Lite ifrågasättande mot mej själv varför jag ens slutade men gav mej själv snabbt svar " På vissa ställen står tiden mer stilla än andra och i min bild av mej själv om fem år har jag utvecklats och rört mig i riktning framåt.


Idag! Hanna och jag. (En långfika på Mojo.) Samma tema i diskussionerna där mellan skratten. Framtid och riktining framåt (uppåt). En del av mej var kvar där med henne då jag klev på kvällståget mot Karlstad. Med mej tog jag lycka och en större insikt.

 


Från Donkenkaffe till Skumpa

Datum: 2008-05-11 Tid: 23:38:37

Kaffe (och frukostmeny) på Mc Donalds solvarma uteservering kl nio en lördagmorgon. Uppladdad blev det  en färd mot Stockholm för visit på  Bo Concept,  i vilkens kassa jag gärna skulle lägga alla kronorna från renoveringsbudgeten som finns. Men inga pengar lades där (igår).  



Jag la inga pengar i någons kassa, trots att vissa av Barkarby´s outlebutiker lockade dem lite. Ica lyckades bättre som var vårt sista stopp för att inhandla räkor, lite ost och lax att ha som sällskap till flaskan med bubbel som vi öppnade på kvällen för att fira!  




Mest minnesvärda från idag, förutom ett hysteriskt skrattade i provhytten på HOPE och en misslyckad Appel crusch på Waynes som tidigare låg i toppen för att bli min sommarlast 2008(!)  är promenaden längs  Edsviken

.Edsviken


Dagens fundering: Vad smakar bäst; morgonkaffe i solen eller en väl kyld flaska bubbel?


En torsdagkväll

Datum: 2008-05-09 Tid: 10:11:34
En torsdagkväll med Raymon
 

Den första dagen  som jag räknar in i sommaren 2008. 
Lite oliver, ruccola, körsbärstomater, parmesan och delikat skinka ...
Ett glas rosé.
I bästa tänkbara sällskap.
Gott för själen - gott för mig!