Händig kvinna som avskyr uppvärmt mat

Datum: 2008-11-30 Tid: 14:16:23
Det var ett skämt om att vara händig (i detta fall) för att sätta upp en julstjärna krävs inte mycket händighetet - bara att komma sej för att göra det. Och nu är det uppe!


Jag glömde helt bort att jag behöver äta innan jag går på Yoga så jag värmde upp fläskfilé från igår och nu talar jag från hjärtat: Jag AVSKYR uppvärmd fläskfílé! jag tycker inte om uppvärmd mat alls (undantagen finns men de är få).  Och att "hantera" kall mat tex. om det mot förmodan står kvar i kastrullen till morgonen efter är så läskigt! Usch. Blä.

Appropå inget eg. Jag ser väldigt lite film men igår gick vi och hyrde (på traditionellt vis) Gone baby gone (thriller med mycket punderi och moraliska dilemman) den var riktigt bra! Så se den.

Nu byta om.
Sen Yoga.
Ikväll: middag (Mathias skulle komma) och Gossip girl? (får se vad grabbsen säger om det)

Psykologi: forskning - dag1

Datum: 2008-11-28 Tid: 11:10:26

Plats:Karlstads universitetbibliotek

Tankeprocessen inför psyv/examensuppsatsen påbörjades tidigt i höstas men nu är det seriöst. Min största fråga just nu är: när koncentreras frågan så mycket att den inte längre kommer att svara på det jag är intresserad av att veta? Eller vet min handledare något som jag inte vet i allt ludd just nu, som är ett tecken på att jag kommer få svar på det som intresserar mej, fast jag inte kan se det själv?

Just nu är min forskningsfråga nere i "Hur relaterar lärare till elever med högfungerande autism?"  Det jag i grunden är intresserad av är om elever  med autism som inkluderas i högst.-gymn. ses och bemöts som vanliga tonåringar och vad konsekvensen blir av det och om/hur/när de utvecklas till tonåringar ... utveckligspsykolgiska teorier Men det är inte forskning att fråga så. Samt waaaaay to big question!
 
Nästa steg nu är att i databasen ERIC (bland 10000000tals artiklar) finna de som tilför mej något och som så småningom kan skapa en teoretisk bakgrund till min kommande undersökning. 

Men först ska jag möta upp Stina som hört ryktet att jag är i K-stad och smsade fikaförslag jag inte kan motstå!   


Att ställa diagnos - slumpen avgör?

Datum: 2008-11-26 Tid: 15:51:27
Det känns som att jag är överallt och ingenstans just nu. Försöker göra allt samtidigt och inget blir så bra som jag vill. Raymon försökte diagnostisera mej med ÅNK (åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet) och även om mina symptom faller inannför diagnoskriterierna så betyder det inte att det är rätt diagnos. (För ni vet va att diagnoser eg. är en samling av vanligt förekommande symptom  som samlas som i ett lexikon där man kan bläddra sej fram till bäst passande samlingnamn dvs. diagnosen. Det kan kanske vara en slump i vissa fall att just den diagnosen som sätts, sätts då den kanske kom först i listan.)

Tillbaka till ÅNK. Jag har ingen direkt brist i korttidsminnet. Snarare är det arbetsminnet som överprocessar! ( kanske inte en slump att jag har så gräslig huvudvärk idag som vägrar släppa taget)

Dagens stjärna * går till: bra bemötande från ansvariga på autismforum. se och föreningen autism. då jag mailat massor med frågor inför min exmanesuppsats!

Ska kanske lyssna lite på Winnerbäck och på så sätt starta positiva tankeslingor? kan tro det blir "Söndag 13.399" (den får mej alltid att sjunga högt och le från magen)

Mössan på

Datum: 2008-11-25 Tid: 20:32:10
Stack ut huvudet och konstaterade att det är ännu mer snö idag! Vår innergård är vit.

Tillbringat den mesta tiden idag med att leta uppsatser/artiklar/publikationer i databaser utifrån sökord som autism, youth, adolescent, treatment, school etc. Det tar sån jävla tid att (knappt) finna något med relevans för mej. Men hittat mycket annat spännande att läsa!

Lovade i ett svagt ögonblick att lägga upp en bild med mössan (som jag köpte förrförra fredagen) på. Så tog en bild idag innan jag gick ner på stan för att möta upp Raymon på jobbet.  men det är svårt att fånga på bild hur tuff rosetten är.
 

För trött för att orka tänka. Och humöret är trist ostabilt. Jag blev inte trevligare att ha att göra med när vi handlade på Kvantum (ist. för Maxi) där jag inte kan orientera mej alls.

Efter helgens lek

Datum: 2008-11-24 Tid: 12:52:01

Konstateranden efter helgen: Jag hoppar lika långt som en hermelin, har 0.28 sek reaktiosförmåga (vilket klassas som blixtsnabb) och har  relativt låg vilopuls Den sinnerika människan. och lärt mej om Svarta hål genom en färd in i dem. Utöver detta har jag även fått utlopp för min lekfulla kärlek till snö. Helgen på jobbet var mycket bra trots trist tågresa. 

Jag är fan bra för jag har klarade SPSS/statistiktentan jag skrev i början på månaden!. Nu ska jag ställa boken i hyllan och titta på den ibland (och le) som ett bevis för att jag kan klara av det jag från början trodde (och hela tiden fram till idag) var oförståbart och till stor del - totaltrist!


Mot Sthlm

Datum: 2008-11-21 Tid: 08:57:02
Dags att sätta fart och göra mej klar nu. Jag ska åka ner till Sthlm och jobba. Och hinner med nästan tre timmar på stan innan jag börjar! 

Våga vägra drömma

Datum: 2008-11-18 Tid: 21:53:31
jag drömmer inte jag visionerar om Phan Thiet (Vietnam). 
Drömma känns som en orealistisk väg mot förverkligande. Ofta handlar det vi säger och gör om nyanser och kontexter. Ord är tuffa - och bör väljas med omsorg. Och nu när jag tänker på vietnam vägrar jag tänka i termer av att drömma. För drömma är en fantasibild, ungefär som en saga som börjar med "Det var en gång" och som kan direktöversättas "följande har inte hänt och  kommer (och kommer inte att hända)" . Mina tankar är som sagt en vision: min bild av en tänkt framtid, jag tänker se till att den skapas.  

I övrigt. Tillbaka hemma.  Tittar på House. Flyttar blicken lite åt vänster och ser två kartonger med böcker som bör packas upp (från Knåda).

uttråkad

Datum: 2008-11-17 Tid: 19:21:51
Jag kom till Edsbyn/Knåda i fredags. Idag skriker hela mitt inre "jag vill åka hem".
 Har sträckläst två romaner ur mammas bokhylla: Hope av Pearse (1800-talets England om skamliga äktenskapsbrott, familjehemligheter, Krimskrigens slagfält och starka kvinnor) och Landet bortom haven av McKinley (1700-1800 talet om forskningsresa till thaiti och australien, krig, staffångar och kärlek) Värda att läsa så här när allt är bättre än att öppna studeböckerna. 

50 års kalas med släkt och släkt till släken i lördags. Ja vad ska jag säga? Va inte upplagd för det men det var ändå till viss del trevligt.

Jag har inget intresser av att ta del av vem som halkat och brutit benet som är X:s mosters halvbrors barn ... (ni fattar poängen) eller bandyresultat.  Och Áat gå till ica och höra "oj va länge sen jag såg dej vad stor du blir" är inget som får mej att le.

Det här stället är okej på sommaren då det går att vara utomhus och lapa sol eller grilla.



Dagens planer

Datum: 2008-11-14 Tid: 11:05:02

Inte kommit så långt i dagens aktiviteter. Sitter i soffan, väntar på att Epilog ska vakna så han hinner värma sej före hans dagliga bad. Lyssnar halvt på Efter tio.  Funderar på vad jag ska packa med mej till upp till mamma.
Behöver välja kläder inför faster50årskalas imorgon.

Dusch och smink står på tur nu.
Småregnar. Men vi ta en promenad på stan, kika lite på Fico , gå in på Söders El och kanske göra ett lampval. Ska handla vitaminer till Eppe och choklad att ta med till mamma. 






 


Att saf(e)a

Datum: 2008-11-13 Tid: 17:10:24

Igår kom Mathias med två äpplen av tre olika sorter efter att jag bett honom ta med två äpplen, vilka som helst, bara inte gula. Det är att ta det säkra före det osäkra in i absurdum. 



Var bör gränsen gå för hur vi människor skapar säkerhetslinor för  oss själva? Jag tror det är viktigt vid beslutstagande att fråga sej "vad är det värsta som  kan hända med/pga. mitt val?" Och om det värsta händer - vad är fördelarna eller nackdelarna med det?  För så snart vi konstaterat att "det värsta" inte är speciellt farligt vågar vi mer och jag tror, utmanar oss själva mer. För om vi alltid tar det säkra före det osäkra - stannar vi inte av då i utvecklingen?  Jag tror att säkerhetslinor kan  hålla fast mej och trasslar ihop val, så tillsist, kanske jag inte tar ett aktivt beslut alls. Och att aktivt ta beslut tycker jag är något viktigt att kunna och utveckla. 


Vi gör val varje dag.  Vad vi äter till frukost om vi ens väljer att äta alls? Vad vi lägger våra pengar på eller om jag ska tacka ja eller nej till middagsinbjudan jag fått? för att inte tala om politiska val eller val av skola och utbildning. Vi måste kunna göra val. Det är tydligt.

Tillbaka till äppelfrågan. Att han kom med dessa 6 äpplen väljer jag att tro att var av välvilja för jag hoppas jag inte förmedlar "jag skäller elakt på dej om du inte köper rätt äpple" . Eller så var den helt enkelt så att han valde att visa att han har råd med 6 äpplen och att jag därav kan välja de som verkligen passade bäst.  (skulle kunna kallas förutsättning av delegera beslutsfattande till annan part utan riskerande av den egna personen) Kan också vara så att JAG ibland finner filosofimöjligheter i allt och inget och mina tankar kan ibland bli väldigt komplexa ;)


Ikväll blir det en sushi&pizzakväll och öppnande av flarran med cava som ligger i kylen. Raymon har tagit semester imorgon så det bli lillfredag ikväll. Soft!


Morgonens drink

Datum: 2008-11-13 Tid: 10:22:48
Idag är en sådan dag när jag vaknar upp och är galet lycklig. Så jag går upp och mixar en knallrosa morgondrink (grape, röda vinbär, banan, äpple, ingefära och is) och blev ännu lyckligare när jag smakar på den.  Perfekt sursöt.

30årsfesten på Cafe opera!

Datum: 2008-11-12 Tid: 16:01:05

Det blev golvlister handlade igår och nu är två på plats. In kom återigen sågbocken och allt damm också.

Har suttit och gjort ett fotokollage att ge morfar i julklapp (extrafilm.se har bra sätt för oss som vägrar klippa&klistra). När jag rotade bland Usbminnen hittade jag bilderna (kan inte tro vad jag tycker jag är olik mej!) från brorsans 30 års fest som han höll på Opera källaren . Jag vill kunna designa en sådan dessert . Jag ska definitivt lära mej!

Det var en bra kväll. Värd att minnas. Sjysst meny och när vi  gled över till Cafét dunkande Summer love´s Remember na na na na ur högtalarna. Emilia mötteupp (och fastnade på bild med mej och bror) och dansade runt. Jag  kommer alltid tänka på henne när jag hör den låten (inte bara för där och då utan för tiden vi bodde tillsammans)

Jag, Em och storebror


Och även om vi inte sågs så mycket är då vi sågs oftast mycket minnesvärda moments.



 







 


  


 






Att hata student - korridorsboende

Datum: 2008-11-06 Tid: 15:54:48
Bekräftelse på uppsägningen av mitt studentkorridorsrum i Karlstad. Jag ler åt mitt beslut och det är tack vare Erika som jag kan göra det.

Flytten skedde iof. före sommaren

men rummet är min sovplats då jag är i K-stad. Men nu har jag fått nog. Skitiga - äckliga- SKABBIGA (och alla synonymer du kan komma på till detta) "korridorer" med människor som inte tillför något i mitt liv är bortvalt!

Jag har kommit HemVart jag än åker är det alltid åka bort och tillbaka hit är alltid hem. (jag har inte upplevt något boende så sen jag lämnade barndomshemmet. Även om jag trivdes så otroligt bra med livet i övrigt i Sthlm så saknades ett hem)

Och min 25 års present i form av namnskylt till brevlådan (i april) fick mej att le större än störst.


Kort&koncist

Datum: 2008-11-05 Tid: 22:31:53

Kort och koncist: Fre: idolkväll&middag här
                                                   Lör:  Tjejmiddag hos Lina (Mycket trevligt)
                                                   Sön: Upplevde mitt första Yoga pass på invigningen av Gävles nyaste yogastudie SaTaNaMa(och det kommer bli fler)
                                                   Mån: tågresa tog hela dagen
                                                   Tis: totalmisslyckande med tentan. Hela klassen (9/9) satt till sista minuten. Alla lika frågande "Va fan hände?". Svårt tyckte "alla" Men det gör inte mitt misslyckande mer giltigt eller mindre surt!
                                                   Idag: Ombörjat Svenskt språk och stilhistoria. Resulterade i en tripp längs väg av minnen (tyvärr dök inga minnen som berör själva ämneskunskapen fram)

                                                  Nu: UFC eller hmm sova i soffa där det finns ett knä att vila huvudet i.