2191 dagar sedan ...

Datum: 2008-10-31 Tid: 12:31:21

För 2191 dagar sedan (31 okt 2002) var vädret exakt det samma som idag. Den första snön föll med storm.  Mitt i allt det stannade mitt liv upp när pappas tog slut. Både vädret och döden kom som från ingenstans.  

Aldrig fick en ny innebörd. (Aldrig betyder inte någonsin mer, kommer inte att ske under några omständigheter. Tveksamhet existerar inte í det begreppet. ) och I relation till Aldrig känns "en evighet bort" som en övervinnlig tid. 

Hade jag inte haft minnen, känns människor att prata om honom med ... bilder. Då hade Aldrig inte fungerat ... 
 (hittatde dessa bilder på nätet från då han va ung. De får mej att le)


Bonustanke: Jag ska erkänna min avundsjuk på de som anser att saknaden blir lättare med tiden. Min logik är: första dagen ifrån någon man tycker om är lugn, men när fyra dagar gått känns det mer och då en månad gått och man inte träffat personen kan man toklängta  efter den. (Varför skulle fallet vara annorlunda bara för jag vet att personen jag längtar efter, aldrig mer kommer finnas nära mej?)


Testa vilken hjärnhalva som styr dej!?

Datum: 2008-10-23 Tid: 15:00:29
Vi västerlänningar värderar överlag de talanger vår vänstra hjärnhalva (bör) har.  Test fråga: Vilka yrken du ska satsa på för att få ut högre lön? Ja just det - de yrken som kräver vänsterhalvsdominans. 

Linneas egna snabbkurs i hjärnkunskap för er som inte har koll på vilken halva som har koll på vad:
Vänster: Logikern som har koll på detaljer, sifftor och regmatematik. Fakta regerar på den sidan och verkligheten är utgångspunkten och där gäller det att veta. Kan namnge ting(men bryr sej mindre om dess funktion). Kör på säkerhet och risktagande  ingår inte i alla strategiska lösningar som det sysslas med. Tolkningar (perceptionen) görs utifrån modeller och samma sak gäller budskap som sänds härifrån. Relaterar till här och nu och till det som skett. Men det finns en humanistisk touch här också (kan man ju få tro) - då språket och orden finns här MEN vad är egentligen språket? (En massa strategiska formler.) Kommunikationen sker såklart genom ord som betyder det de står för i ordlistan.

Höger: Filosofen  och analytiskern som skapar sej en större helhetsbild och vill se meningen bakom.  Det räcker inte att veta namnet på ett ting utan dess funktion och användningsområden är viktiga att ha koll på.  Fokuserar på möjligheter  både i det förflutna och i framtiden. Mycket handlar om att föreställa sej och att ta risker i utforskandet av verkligheten.  Det finns en estetisk känsla och kommunikation kan ske med kropp, symboler och bild.

Jag är högerhjärnhalvsdominant/erad. Vilket jag kommit fram till just pga. den dominansen (jag tror det går runt många människor som är ohälsosamt överstyrda av den vänstra hjärnhalvan för sitt eget bästa ) Och om nu någon överstyrd människa som tror på att ett test kan ge trovärdiga svar (då det finns bevis på papper)läser det här kan de göra ett test för att få veta (medan vi högserstyrda funderar på meningen bakom testet)

TEST
Om ni ser tjejen snurra medurs är din högra (mer kreativa hjärnhalva) dominant.
Snurrar tjejen moturs är din vänstra (mer logiska hjärnhalva) dominant.
Kan ni se henne växla håll? (eller fastnat i att hon är naken?)

Ja och vad nu göra med kunskapen om vilken hjärnhalva som styr dej?
Välja jobb? (byta jobb?)
Påverka styrningen?
flytta till något österländskt land som värderar högra halvan mer?

Jag ska fortsätta plugga statistik och bli ännu mer kritisk (positivt) till påvisade resultat ...

Jag skulle kissa på mej varje dag om ...

Datum: 2008-10-21 Tid: 13:09:00
det gjorde att jag kunde undfly tentan i SPSS. Förklaringen till föregående uttalande är att jag på så sätt skulle göra mej av med onödig flyktvikt och det gör det lättare för kroppen att springa. Hmm jag var på kvälls föreläsning om Tillämpad beteendeanalys igår och jag tenderade att uppmärksamma "onödiga detaljer" som det jag precis sa; att anledningen till att vi blir kissnödiga vid nervositet är kroppens behov att göra sej av med onödig vikt för att lättare kunna fly faran.  

I övrigt var det en riktigt spännande föreläsning. Jag lärde mej mycket konkret, om att se förhållandet mellan beteendes orsaker och konsekvenser, hur förstärka beteenden och sätta en extra twist på tillvaron (framförallt för personer med en kognitiv funktionsnedsättning)

klicheér är inte klicheér för intet

Datum: 2008-10-16 Tid: 23:01:38
Inget ont som inte har något gott med sej, sa en grå kappjacka till mej igår när jag ofrivillgt fick vänta i Sthlm pga. tågförseningar. på väg till K.stad. Jag hade nästan bestämt att inte köpa något ny höst el. vinterjacka MEN jag hade inga 
riktigt bra motargument till känslan som sa "den här vill jag ha".
 
Ekonomin tycker iof. inte att det är sjysst.
Men "sjysst" är det jag tänker,
när jag ser mej i spegeln med den på.
 
(Hemma igen nu) 
Trött av alla tågintryck. (ni må tro jag hinner registrera och analysera många beteenden under en 6 timmars tågresa) .
Idag satt en man bredvid mej som torkade av varje Mc Donaldsstrips med servetten innan han åt det.
Jag frågade om han inte tyckte om saltet.
Han svarade "Jo jag tycker mycket om salt tack".
Diskussionen dog.

Lär in och acceptera fakta

Datum: 2008-10-13 Tid: 17:31:50
Det finns inga motsättningar inom psykologin, inga rätt eller fel, bara många olika perspektiv, sa en av mina professorer förra terminen. Jag tror det är därför psykologin som vetenskap passar mej. Kanske är det  också av just den anledningen jag har svårt med SPSS och kvanitativa forskningsmetoder (som iof. är en stor del av PSY-forskning)där det går ut på att lära in och acceptera att jag inte ska kunna eller ens kan förstå anledningen bakom

Jag är dock övertygad om att om bara grytan jag kastas i kokas upp tillräckligt sakta kommer jag inte fly ut ur den i panik utan låta mej kokas levande utan att jag känner smärta eller panik. (Så fungerar grodor också. Kastar du en groda i kokande vatten kan de hoppa ur det mesta. Men sätter du den i kallt vatten och kokar upp det sakta aklimatiserar den sej och köttet blir till och med mörare) Dock är detta fall under stor tidspress så jag får skaffa mej en isdräkt och och alltid hålla huvudet ovan ytan.

Fel typ av cheese

Datum: 2008-10-12 Tid: 22:18:51

Började gårdagskvällen med Raymon på Cinque (Vildsinsfilé &rotfrukter i barberavin lät sej väl smakas ) ooh avslutades i större sällskap med cheese från Mc Donalds. Däremellan besök hos Mathias, socialdrickande (i positiv mening) på Bocken och trängsel på dansgolvet på Goya. Mycket trevlig kväll/natt. 
 
Någon var dock inte nöjd med resultatet av Donkens insats i nattmatslivet  då han pekat med hela handen och begärt cheesen som låg och väntade i skåpet (som de insatta kallar det) Visade sej att de bara innehöll ost,.
 
Ibland är det kanske bättre att vänta lite extra och få det man vill ha? Speciellt om kvalitetstänk är analysmodellen ...


     Jag vaknade imorse och kände inte igen fingrarna som låg på kudden då det inte tillhör vanligheten att mina naglar är målade i mörklila och med oförklarlig träningsvärk  i vaderna.                                                                                                                                                                                                                                                                        

Struktur i okronologisk ordning

Datum: 2008-10-08 Tid: 16:05:45
Jag känner mej ostrukturerad idag och har mest sprungit runt - datasupportkillen (för SPSS inte ville fungera som jag ville), träffade Erika av en slump och drack en kaffe ... till bibblan för att leka lite med SPSS och sen till Stora Enso för att träffa min handledare inför Psy C/ Examensuppsats. Nu känner jag mej ännu mer förvirrad inför val av forskningsfråga. När frågan måste begränsas så mycket att svaret inte kommer täcka något av det jag från början ville veta är det läge att byta fråga då?!?

Appropå struktur. Fick ett uppslag redan i våras till en tänkbar kapiteltitel till en självbiografi.

I mitt liv har frågan om struktur blivit en (inlärd)förmåga som gör att jag kan (överleva) leva. Men det är svårt. Min optimism och "JAG VILL" känsla överplanerar ibland och då får struktureraren svårt att boka ihop det.  Innehållet är ändå minst lika viktigt och jag önskar en hög kvalitet mitt i allt också. Det gör att  Min struktur är inte alltid logisk eller kronologisk.  
                            

Nu. 
Kaffedags.
Ska peta på Erika som läser "Pat Barker"
Läsa lite om SPSS ...
Planera imorgon!

              

Mellanvuxna

Datum: 2008-10-06 Tid: 16:51:24

Smssvaret jag fick av Hanna i fredags: att hon ville laga god mat, dricka vin och catch up. Lycklig över att min bästa vän sen barndom, vill drick vin då det betyde "inga barn på gång". Inget emot barn men jag sitter mycket hellre på Georges utan dem.  

Och det kändes vuxet nog att säga vi ska ha gäster över helgen, då vi lånade nyckeln till extralägenheten.  Visst ligger det en nyans skillnad i att säga "gäster" eller Hanna (och patrik)? Tur att språket är anpassningsbart.  Och jag trivs med att vara mellanvuxen och lagar hellre (och oftare) lammstek än tacos.   






Samvetet satte upp ett finger påi lördagen men lusten att ha en långfika och handla nödvändiga saker  för
själen och prova solglasögon (innför hmm  ... sommaren?)  vann ,så vi gick med lätta klackar över innegården, hejjade lite generat på alla städande grannar, - booort från allmänna städdagen.   



Raymons kommenterade till Patrik då han kom på lördagen "Jag vaknade vid halv tre i natt när de fnittrade i badrummet så nu kan jag tänk mig hur de lät när de va små" kan fungera som en helgsammanfattning. 


Min ytlighetssida - bild av mej i lila

Datum: 2008-10-03 Tid: 18:47:51

Saker som betyder något; mina lila ting - som är en del av mig i min vardag. Samlade några av mina !I love them" saker på köksbordet (iof. tvivelaktigt att jag kan älska "saker") 
  



Såg sedan att det på sätt och vis blev en lila  bild av mej! Kom dock på att en viktig detalj saknades och lät blicken flyta över  bokhyllan och såg lite missnöjt att ingen bok är lila. Det närmsta jag kom i skönlitterärväg var en rosalila Brott och Straff   och det är ingen bok jag vill låta respresentera mej. En lila bokrygg fick bli den lila litterturen och titeln är något jag brinner för.




Så där har vi - insida & utsida (ytsida?)