Citystövlar och kaffekubb

Datum: 2009-07-27 Tid: 22:06:53
(Igår kväll skrev jag ett blogg inlägg som försvann samtidigt som nätet gick ner)  Tydligen är skovalet på en avskild ö inget som behövs stås i på fastlandet, därav träskor&foppatofflor. Jag vågar dock påstå att mina lila stövlar även skulle platsa i stan och inte bara i fiskebåten.       

Helgen som tog slut imorse har varit otroligt soft. Jag och Raymon var upp till M&M i Beckiusfamiljens stuga i Söderhamns skärgård. Att öppna min dragbox med minnen och kasta ut för första gången sen pappa dog (2002) kändes minst sagt underligt men rktigt skönt. Fångsten blev inte lika riklig som smaken av de abborrar som väl hamnade på grillen. 


                           


Båttur med mycket att skratta åt.              

 
och vem tar inte skuttet upp på bryggan efter uppmaningen att "man måste våga" och missade vattnet med minsta möjliga marginal? 


Utöver båtochbryggfiske blev det flera Sekvenspartier, vin vid solnedgången

och Winnerbäck i högtalarna. Nattgrillning och funderingar kring om hur och när begreppet "Hjärtat" används? (för vem är ironisk i användningen av ett sådant personligt ord?) Bastu&bad och viktiga frågor har varit andra inslag.







   

Jag trodde aldrig att jag en söndagmorgon skulle ha Raymons sällskap på bryggan för att meta men oj vad fel jag hade. Och glad är jag för att jag hade fel i den frågan (bra ibland att erkänna sina fel och miss-scanningar). 
Men visst är det tur att när han, som är den tuffa fightern i vår "familj"  inte fixar att bryta nacken av en liten abborre, har en tjej som "fixar".     Trots att M försökte med två spön var R den enda som en en fisk värd att rensa (vilket han också fick en lektion i) Nybörjartur kallar jag det.

              







                            


Ett inlägg allafall

Datum: 2009-07-07 Tid: 16:18:57

Det har inte skrivits en enda rad sedan vi kom hem från öludeniz. Den lediga tiden som funnits har jag gjort det mesta förutom att sitta vid datorn. Men idag har jag en ledig dag och det regnar ute. Så ingen ursäkt att inte göra ett litet inlägg. 

Min främsta aktivitet sedan hemkomsten har varit att jobba. 99,9% av den tiden har varit toppen; mycket nya upplevelser och erfareneter.  Vilken också betyder att det är intensivt. Har bestämt att jobbet inte ska få döda sommarkänslan och upplevelse av semester (trots att den inte finns i egentlig mening) så det har blivit middagar på uteplatsen och vinkvällar efter bad trots trängseln som finns i kallendern.

I lördags var första dagen det var det lite svårt att  leva upp till. Trötta ögon kände inte för att få smink på sej i lördags (första gången sen jag minns inte) men jag klädde mej i min prinsessklänning så trippade glatt hem till M&M med Raymon.

 
Fick en kanongod sommarmiddag: örtsoppa&kräftstjärtar, skaldjurspaella (reservation för stavning) och apelsinchokladmousse&hallon. Jag åt mitt livs första blåmussla och det dröjer länge innan jag tuggar i en sådan igen.



Trodde jag skulle vara helt död på söndagen efter att vi varit till Goya och trängdes med en stor folkmassa,men icke! Så var iväg på "Handledarutbildning" och sen jobba (såklart).

Finns så mycket att skriva nu men jag måste gå och röjja upp i sovrummet då halva garderoben hamnade på golvet igår och jag har fått "Plocka undan"bilden på mitt schema.