Öludeniz - fake factory & Ljuvlig semester

Datum: 2009-06-16 Tid: 17:51:05
Hur skulle semestern kunna bli annat än bra då den började med den här utsikten?


Även om vi båda tänkte "var fan har vi hamnat" när vi entrade Öludeniz - 02.30 på fredagnatten och det enda vi såg var ett neonskyltat Karbel hotel (och INGET mer). Det visade sej sedan att vi hamnat i på ett bergsomgivet superställe (med väääldigt få svenskar) där  det ständigt är skärmflygare i luften!


Det blev en vecka med total avkoppling (det enda som kunde tänkas ge träningsvärk var allt skrattande)! 

 Vi gjorde två avvikelser från vardagen. En kvällsutflykt med buss till Fethiye (inga kommentarer) och en dag betalade vi in oss till den omtalade Blå Lagunen. Vattnet var varmt, långgrunt och turkost - grönt (som reklamen sa).
-

Resten av dagarna skedde förflyttningarna mellan pool - stranden - resturanger.

Raymon lekte i poolen (beundrad av små Britters barnögon). Även om det var riktigt skönt att ligga vid poolen föredrar jag verkligen havet!
  "Drinks, ICEcool, ICE-slush, ICEcoffe, ICEcold beer, ICE!"  Den mest invecklade tanken jag tänkte under veckan var nog hur många steg grabbarna som gick runt på stranden och serverade allt "ICE" gick/dag. Samt funderar på varför det finns så lite smaksatt med körbär i sverige? 


 Service känns som ett led-ord för befolkningen i Öludeniz (och de kunde det där med att få turister att känna sig speciella och uppskattade)


Jag behöver nog inte säga att stället var som gjort för lugn och ro och tid för varandra (även om jag läste nästan 4 böcker också!) Riktigt mysigt att sitta i en rispuff vid vattnet med ett glas vin i mörket och " vara"

Energiintaget bestod främst av lamm! Helt galet god mat! Shiz (reservation för stavning) uttalades en gång/dag. Och Meze - tallrikarna! Oh nice!

  

Med tanke på att den mest osmakliga snabbmaten jag kan tänka mej (här i sverige) är kebab åt jag otroligt många där. Men så finns ingen likhet i smak och kvalité heller! Hittade vårt favoritställe där luncherna blev många

Något som påverkade veckans avslappnande är stämningen i luften, skämtsamheten och någon halvsjälvironisk mentalitet. Det märktes till och med i de butiker som fanns där "Genuine fake factory"

Jag utvecklades på två punkter i och med resan. Nr 1, jag åt som sagt kebab.dvs. jag omprövade en åsikt.  Och det andra, jag provade att dyka! (jag har ALDRIG frivilligt stoppat huvudet under vattnet (efter skolidrottens tvång) Även om det var på ostadiga fötter och då inte pågrund av de kraftiga vågorna, jag tog steget ut i vattnet

 
¨Så nu tror Raymon att det finns hopp om att jag ska börja leka och snorkla med honom.

Jag måste få göra ett ps. här. Mina plastskor jag med skeptisism handlade före resan var perfekta och praktiska. Både att bada med då det var stenigt och att gå i den heta sanden med och bara att skölja av!



Nu ska jag lämna Turkiet och Öludeniz bakom mej med slutsatsen att jag gärna åker tillbaka.

Tyvärr går den närsta resan till matbutiken nu ...

För den som gillar rakat

Datum: 2009-06-01 Tid: 11:47:18
Det här skulle kunna bli en Linneatypiskfilosofiskbetraktelse av tillvaron men jag tar mej inte riktigt tiden att skriva en sådan nu. Så jag komprimerar allt och säger att det har varit en sinnesintrycksrik helg och jag trodde jag var för trött för något annat än att sova igår efter sollapande och grillkväll (snart är Mikaela hemma så jag får lite kvinnligt support)  Men fastnade i en bok och läste 230 sidor i natt! Keys Är det någon där?  (så min hjärna är inte riktigt med mej i mitt pluggande idag)

Helgen var det. Visst förstår ni att det är underbart att betraka sin pojkvän som är helt fångad av tighta män (grabbs) i shorts (viss på tok för små) som slåss eller kramas i fem timmar?! Det var faktiskt mer givande än jag först trott och jag rycktes med.  Och som tips till singeltjejer som gillar rakade killar så satsa på att gå på fighting!


Fightingens föregående fredagkväll var nästan lite magisk. (Och jag förtydligade återigen att om jag ska flytta tillbaka till Sthlm ska vi bo på Söder.) Kom ner till en varmsommarkväll, åt middag på Vinerian och smakade den för mig mest obeskrivligt goda chokladglassen (tillverkad av italiensk gammaltant tydligen). 

Tog en promenad och förundrades över hur "vackert" det var och hur troligt det är att alla miljöinvanda "som alltid gått där" antagligen inte ens ser hur det ser ur längre ... ? 



Min nålsticksfobi fick sej också en utmaning när vi hoppadein på Svea vaccin för min räkning och jag med inredarrningar erkände för Raymon att det inte kändes det minsta skoj. Ännu roligare var det när jag gått med på två sprutor i samma arm (!) och snubben säger "det här är min första dag här". Jag svalde hårt och föreställde mig hur han skulle se ut efter tre ronder i ringen med någon av Superior-deltagarna!? 

Jag fick belöning sen när vi småstrosade på stan i solen och mötte upp broder och hans sambo. Fika på Vetekatten blev det. Måste ha varit en bra bulle för till och med Raymon skrattade på bilden.
 
Nu ska jag ta upp Eppe ur badet och övertala honom att han visst tycker om vitaminpulver på salladen och sen åka till Junibacken och fylla i timrapport så jag kan få några kronor nästa månad.